Bawean Island - Indonesie BLOGS & REISNIEUWS - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bawean Island

Gepubliceerd door in Eilanden Indonesie ·


Bawean Island heeft prachtige parelwitte zandstranden en glashelder zeewater met mooie koraalriffen, het binnenland is groen en heuvelachtig met watervallen en hotsprings.

Bawean Island is een echt tropisch paradijsje dat nog niet is ontdekt door het massa toerisme.  Verwacht hier dan ook geen luxe resorts en een bruisend centrum maar eenvoudige homestays en lokale eettentjes met heerlijke verse vis. U kunt  gaan eilandhoppen naar een van de vele kleine bounty eilandjes zoals Pulau Noko of Tanjung Cina Island, snorkelen of met een brommer het eiland verkennen.

Bawean Island ligt in de Java zee, ongeveer 120 kilometer ten noorden van Gresik en is te bereiken per veerboot vanaf de drukke haven van Gresik.

Bawean eiland bestaat uit 2 districten, Sangkapura en Tambak district en telt 17 dorpen. Sangkapura is het grootste district van het eiland Bawean.

Naast de mooie stranden en prachtige onderwaterwereld kan men hier ook genieten  van het mooie heuvelachtige binnenland waar de zeldzame hertensoort de Axis Kuhli  leeft.  Deze hertensoort is bij naam ook bekend als de Rusa Bawean en is een zeldzame hertensoort dat alleen op Bawean island voorkomt. Ook zijn er vele fruit plantages op het eiland te vinden. Maak ook kennis met de cultuur van de inheemse bevolking op Bawean Island.

Al bij al is Bawean een mooie maar avontuurlijke bestemming en niet voor iedere reiziger weggelegd.  Het schare aanbod aan accommodatie en de verbinding tussen het vaste land en het eiland maken van Bawean Island vandaag de dag een bestemming die alleen door de Die hard backpacker wordt aangedaan.

Reisinformatie:
Bawean is vanaf Gresik bereikbaar per Fast Boat 3 x per week. (dinsdag, donderdag & zondag).  De vaartijd per Fast Ferry is ongeveer drie uur.

Voor meer informatie over een meerdaagse reis naar Bawean Island neem contact met ons op.
Geen commentaren


Copyright 2019. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu