Nusa Kambangan Island (De Alcatraz van Indonesie - Indonesie BLOGS & REISNIEUWS - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nusa Kambangan Island (De Alcatraz van Indonesie

Gepubliceerd door in Eilanden in Indonesie ·
 


Nusa Kambangan is een eiland in Midden-Java en is de zwaarst bewaakte en meest veilige gevangenis in Indonesiƫ. Dit eiland hoort bij Cilacap regentschap.

 
De inwoners van het eiland zijn alleen de gevangen en het gevangenispersoneel met hun familie. Er is een school op het eiland voor de kinderen van het gevangenispersoneel.

 
Om het eiland te kunnen bereiken moet je vanaf een speciale door justitie beveiligde haven in Cilicap (Sodong Port) per lokale veerboot voor de eerste oversteek naar de haven van Wijayapura en daar oversteken op een speciale boot naar Nusa Kambangan Island, deze boot word ook gebruikt voor de overdracht van gevangenen.

 
Oorspronkelijk waren er negen gevangenissen op het eiland maar vandaag de dag zijn er nog vier gevangenissen in gebruik.  Batu Prison (gebouwd in 1925),  LP Besi (gebouwd in 1929),   LP Kembang Kuning (gebouwd in 1950) en de oudste gevangenis van het eiland de LP Permisan,(gebouwd in 1908).

 
Het eiland wordt ook gebruikt voor militaire training.  Aan de oostkant van het eiland staat op een klif een vuurtoren en een klein fort uit de Portugese tijd.. Het eiland is rijk aan vele planten en bomen soorten.  Nusa Kembangan betekend eigenlijk eiland van Bloemen.

Staat dit eiland op uw bucket list dan moeten we u helaas teleurstellen.  Om de oostkant van het  eiland op te mogen moet je een speciale vergunning hebben.  Eigenlijk is het eiland alleen toegangelijk voor het gevangenispersoneel en hun familie en bezoekers van de gevangenen. De westkant van het eiland kan wel zonder vergunningen bezocht worden.  Geen commentaren


Copyright 2019. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu