Tips voor reizen naar de Bromo vulkaan - Indonesie BLOGS & REISNIEUWS - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Tips voor reizen naar de Bromo vulkaan

Gepubliceerd door in Reizen Indonesie ·
Tags: BromovulkaanBromotoursBromoreizenhotelBromoBromoNationalpark
 


Wie naar Oost Java komt mag een bezoek aan de Bromo vulkaan in het Bromo Tengger Semeru National park eigenlijk niet overslaan.  De Bromo vulkaan is de nummer 1 attractie van Oost Java en staat op bijna ieders verlanglijstje.


 
Op eigen gelegenheid naar de Bromo vulkaan.
Het is uiteraard mogelijk om zelf zonder tour de Bromo vulkaan te bezoeken, hoewel het in groep of met gids leuker en comfortabeler kan zijn, kan het qua prijs voordeliger zijn om dit op eigen gelegenheid te doen. We raden dan wel het volgende aan.


01.  De reis naar Bromo.
U kunt vanaf verschillende bestemmingen op Java naar de Bromo vulkaan reizen, de meest populaire routes zijn die van Yogyakarta naar Bromo,  van Surabaya naar Bromo, van Malang naar Bromo en van Probolinggo stad naar Bromo.

Er rijden lokale busjes tussen Probolinggo en Cemoro Lawang village (Bromo). Deze busjes worden Bemo’s genoemd.  Officieel kost het ongeveer 20.000 Rupiah pp om met een lokaal busje van Probolinggo naar Bromo te reizen, verwacht echter geen comfortabele rit, het zal een twee uur lange rit worden met de bagage op schoot, geen airco maar open ramen en vaak slechte zitplaatsen die niet voor de Westerse toerist zijn gemaakt en zeker niet comfortabel zijn voor reizigers met lange benen. Reist u met grote koffers dan is dit geen optie.

U kunt deze busjes bij het bus station in Probolinggo vinden, het zijn kleine vaak groene busjes.
 
02. Kosten  
Wat zijn de kosten waarop u moet letten;

Een prive auto van de stad Probolinggo naar Cemoro Lawang village kost 500.000 – 600.000 Rupiah voor maximaal 4 personen met niet al te veel bagage. Een grotere auto zal ongeveer 100.000 Rupiah duurder zijn.  Deze prive transfers kunt u boeken bij uw hotel in Probolinggo. Bij het treinstation in Probolinggo staan ook vaak chauffeurs die een taxi naar Bromo aanbieden, prijzen zijn ook rond de 500 – 600.000 Rupiah maar u moet wel afdingen en een vaste prijs afspreken zodat u niet voor onverwachte extra kosten komt te staan. Chauffeurs in deze regio staan erom bekend na de rit extra kosten in rekening te brengen zoals kosten voor de rit terug (empty run). Spreek dus altijd goed een prijs af.  Let op! Betaal de entreegelden voor het Bromo National Park niet bij de chauffeur maar ter plaatse bij de ticket office.

Bij ons kost een prive auto van Probolinggo naar Bromo of vv 40 Euro een 6 seats Toyota Avanza. De prijs is inclusief een lege auto terug.  De chauffeur haalt u op bij het hotel of het station en zet u af bij het hotel bij Bromo.

Accommodatie: Vanaf 150.000 Rupiah tot 2.000.000 Rupiah per kamer per nacht.
Jeeptour:  500.000 – 650.000 Rupiah per jeep (prive) of 120.000 – 150.000  Rupiah per persoon in groep
Entreegelden: 220.000 Rupiah (weekdays) – 320.000 Rupiah (weekend & holidays) per persoon
Transport Probolinggo – Cemoro Lawang Village:  500.000 – 600.000 Rupiah totaal
Bemo bus Probolinggo – Cemoro Lawang Village:  20.000 Rupiah per persoon
Hoogseizoen toeslagen: (verschillend per International of Public holiday)


03. Bromo tijdens Nationale feestdagen en evenementen
Bezoekt u de Bromo vulkaan in het weekend, hoogseizoen of tijdens nationale feestdagen boek uw verblijf dan van te voren. Er zijn elk jaar een aantal evenementen en ceremonies bij Bromo, zo is er het Bromo Jazz festival in de maand juli, Tijdens deze dagen zijn hotels vaak weken van tevoren al volgeboekt, ook de Karo ceremony en Kasada Ceremony zal het ongetwijfeld drukker zijn bij Bromo.


04.  Een overnachting bij de Bromo vulkaan
Het aanbod aan accommodatie bij de Bromo vulkaan is steeds groter aan het worden.  Waren het voorheen  alleen maar vrij eenvoudige lodges en hostels, nu zijn er een aantal zeer goede slaapmogelijkheden.  Zo is er het mooi gelegen Bromo Terrace Hotel, dit is een goed middenklasse hotel dichtbij de Bromo vulkaan. U kunt ook overnachten in het Bromo Camp House, een klein resort met leuke schone bungalows maar iets verder van de vulkaan,  Overnacht in een huiselijke sfeer in het Villa Rumah Bromo of het luxe Jiwa Jawa resort.  Voor de budget reiziger is er nu ook een Capsule hotel, u kunt hier overnachten in een eenpersoons capsule.

In onze reizen naar de Bromo vulkaan kunnen we de accommodatie altijd wijzigen naar een door u gekozen hotel.  U kunt de accommodatie ook zelf boeken, let wel op dat de jeep tours niet vanaf alle hotels mogelijk zijn. Boekt u zelf een accommodatie bij Bromo en ligt deze buiten de pick up zones voor de jeeps dan kunnen er extra kosten bij komen.


Aanbevolen accommodatie bij Bromo:
·         Bromo Terrace (Mooi gelegen duurder middenklasse hotel)
·         Lava View lodge (eenvoudig maar op een unieke lokatie)
·         Bromo Camp house (vrij nieuw resort met goed onderhouden bungalows)
·         Jiwa Jawa resort (Het meest luxe resort bij Bromo)
·         Bromo Cottages  (Mooi op een heuvel gelegen resort, ligt in Tosari op ongeveer 30 minuten van de Bromo vulkaan)
·         Whiz Capsule Grand Bromo (goed  middenklasse hotel en heeft ook capsule slaapcabines voor de budgetreizigers. Dit hotel ligt iets verder van de Bromo vulkaan)

Budget hostels en homestays:
·         Cafe Lava  (eenvoudig budget hotel)
·         Nadia Homestay  (erg basic back pack hotel)
·         Sion View (erg basic back pack hotel)
Zie reviews van de budget hotels bij Bromo voordat u deze budget accommodatie boekt.


05. Een mooi plekje voor de zonsopkomst bij Bromo.
Er zijn verschillende viewpoints waarvan je de sunrise kunt bewonderen,  De bekendste is de Gunung Penanjakan Viewpoint, dit is tevens ook de meest toeristische waar de meeste jeeps heen gaan,  hier kan het in de weekenden en het hoogseizoen erg druk worden wat er voor kan zorgen dat u geen goed plekje kunt vinden om het natuurspektakel te zien.  Er zijn ook minder drukke viewpoints waarvan je een net zo mooie zonsopkomst kunt zien. Zo is er King Kong Hill, Seruni Point en Bukit Cinta Viewpoint, ze liggen niet ver van elkaar en met een goede lokale gids makkelijk te bereiken.


Mount Penanjakan
Wil je de zonsopkomst vanaf Mount Penanjakan zien, doe dit dan altijd per jeep. Vanuit het hotel of resort in het bergdorpje Cemoro Lawang zijn verschillende jeep excursies naar de viewpoint mogelijk. U kunt dit in groep doen of prive.  Ga niet in het donker van het hotel naar de viewpoint  lopen. De weg ernaar toe is smal en op sommige plaatsen kan de weg slecht zijn, ook kan het gevaarlijk zijn ivm de soms vele jeeps en brommers die er rijden


06.  Wat is er nog meer te doen in het Bromo National park
Naast de Bromo vulkaan zijn er nog vele leuke en bijzondere natuurlijke bezienswaardigheden in het Bromo National park.

 
Madikaripura waterfall
Een van de mooiste watervallen van Indonesie. De Madikaripura waterfall ligt op de route naar Probolinggo. Om deze watervallen te bezoeken moet u een lokale gids inhuren en lokaal transport (ojek = brommertaxi).


Savanne en de Teletubbies hills
Per jeep kunt u een avontuurlijke rit over de Savanne maken  langs de Teletubbies hills en vele andere mooie landschappen.


Pelangi waterfall
De Pelangi waterval, ook wel de Regenboog waterval genoemd ligt op de route naar Tumpang en zit in onze 2 daagse Malang > Bromo tour.


Semeru vulkaan (2 of 3 daagse trekking)
Voor de actieve en avontuurlijke reiziger is een twee of drie daagse trekking naar Semaru vulkaan. De Semeru vulkaan is de hoogste vulkaan van Java.  Deze trekking vereist wel enige klim ervaring en een goede conditie. Klik hier voor  meer informative over de Semeru vulkaan trekking.


Tip! Bezoekt u op eigen gelegenheid de Bromo vulkaan en boekt u alles ter plaatse houdt er dan rekening mee dat de kosten soms hoger kunnen uitvallen dan u van tevoren heeft berekend.

Bij al onze prive reizen door Oost Java zijn alle kosten die in het programma aangegeven staan inbegrepen in de prijs.  Geen commentaren


Copyright 2019. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu