Jakarta | BESTEMMINGEN IN INDONESIE - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bestemmingen
JAKARTA
Jakarta is de hoofdstad van Indonesie en ligt op de noordwestkust van het eiland Java. Jakarta telt zo’n 10 miljoen inwoners maar het  officiële zal meer dan 15 miljoen zijn. Jakarta is de grootste stad in Zuidoost Azie en dat is goed te merken bij een eerste bezoek aan deze metropool. Een chaos van auto’s, bussen en mensen, een stad volgebouwd met kantoorgebouwen, hotels en reusachtige winkelcentra.

Een klein beetje geschiedenis
Jakarta heeft een lange en indrukwekkende geschiedenis. Zo speelde Nederland ook een belangrijke rol in Jakarta want de stad heette van 1619-1942 namelijk Batavia. Sinds 1949 is Indonesie onafhandelijk en werd Jakarta de hoofdstad van het land.

Ligging  & bereikbaarheid Jakarta
Jakarta ligt op de noordwestkust van het eiland Java op ongeveer 14 uur vliegen van Nederland en Belgie. Jakarta heeft een twee luchthavens waarvan er dagelijks meerdere vluchten gaan naar vele bestemmingen in Indonesie.

Vervoer in Jakarta
Er is helaas nog geen metro in Jakarta dus als toerist zul je, je moeten verplaatsen met de taxi, lokale bussen of Bajaj ‘een oranje kleurige driewiel motorvoertuig waarvan er honderden in Jakarta rond rijden’.

Veel inwoners van Jakarta verplaatsen zich met de Trans Jakarta busway. Een redelijk goede busnetwerk met eigen buslanen door Jakarta  om zo de files van de stad een beetje te kunnen ontwijken. De Trans Jakarta bussen zijn goedkoop maar bussen zitten vaak overvol. Wij raden onze lezers aan om in Jakarta gebruik te maken van de meter taxi’s. Betrouwbare taxi’s in Jakarta zijn Blue Bird taxi group en Express taxi’s.

Winkelen in Jakarta
Jakarta telt tientallen reusachtige warenhuizen, de een nog luxer dan de ander. De meest bekendste winkelcentra zijn Plaza Indonesia en Grand Indonesia maar ook

Verblijven in Jakarta
In een metropool als Jakarta zijn er uiteraard meer dan genoeg slaapplaatsen te vinden. van 4 en 5 sterren hotels en appartementen zoals de Pullman hotels en het Shangri La hotel tot budget hotels en guesthouses in Jalan Jaksa. Hotels in de zakenwijken van Jakarta, in de winkelwijken en hotels bij Jakarta Soekarno Hatta International airport.

Wij hebben meer dan 200 hotels gevonden in Jakarta.  Bekijk het aanbod

Wat is er te doen in Jakarta?
Jakarta is een echte metropool en een stad die nooit slaapt. Overdags kun  je, je vermaken in de vele winkelcentra of een leuke dagtrip maken naar bijvoorbeeld het Monas monument, Museum nasional of je kunt een bezoek brengen aan Ancol,een groot recreatie gebied langs de kust van Jakarta met waterparken, themaparken , dierentuinen en verschillende sterren resorts. Zodra het avond begint het bruisende nachtleven in Jakarta. Er zijn honderden eetgelegenheden in de stad, van een simpele nasi goreng langs de straat tot een uitgebreid dineren in Internationale restaurants. Qua uitgaansleven is Jakarta bijna net zo spectaculair als de Thaise hoofdstad Bangkok, er zijn tal van pubs, clubs, disco’s en karaoke bars die tot in de vroege ochtend open zijn en meer dan genoeg alcoholische drankjes verkopen. De beste uitgaans plekken zul je vinden in Jalan Kemang in zuid Jakarta.

Tip! Begin jij binnenkort aan een reis door Indonesie en begint de reis in de hoofdstad Jakarta? Bekijk dan ons  overzicht aan dagtrips en excursies in Jakarta die online te boeken zijn.


Handige websites:

Jakarta Soekarno Hatta International Airport
Ga naar deze link voor meer informatie over de internationale luchthaven van Jakarta
www.jakartaairportonline.com

Ancol
Ancol is een groot recreatie gebied in Jakarta voor jong en oud.
www.ancol.com

Dagexcursies Jakarta
Leuke  dagtours in Jakarta

Blue bird taxi group
www.bluebirdgroup.com

Lonely Planet – Jakarta
www.lonelyplanet.com/indonesia/jakarta

Accommodatie in Jakarta
Jakarta  hotels

Binnenlandse vluchten van en naar Jakarta    YOGYAKARTA.NL

    Groot Aanbod & Altijd de laagste prijzen!
    Met ons aanbod aan reizen & excursies overtreffen wij alle reisorganisaties!
    Geen boekingskosten, Geen reserveringskosten, Geen administratiekosten.
    De prijs die u ziet is de prijs die u betaalt!

    Persoonlijk advies
    Voor en tijdens de reis krijgt u begeleiding van één van onze Indonesie reisexperts.
    Wij zijn 24/7 bereikbaar op ons Whatsapp nummer.

    Antwoord binnen 24 uur!
    Onze Indonesie reisexperts delen graag met passie hun schat aan kennis en ervaring met u.  
    Uw vraag wordt op werkdagen binnen 24 uur beantwoord
     
    Copyright 2019. All rights reserved.
    Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu