3 Daagse Bromo & Ijen prive tour | BROMO TOURS - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bromo reizen
HET BESTE VAN OOST JAVA  (03 Dagen)
Een onvergetelijke 3 daagse prive tour naar het beste van Oost Java. Bezoek twee van 's werelds mooiste natuurwonderen op Java  "Mount Bromo & Kawa Ijen"  Bekijk de adembenemende zonsopkomst bij Bromo en klim naar de rand van de Ijen kratermeer voor een spectaculair uitzicht.  

Wij organiseren dagelijks verschillende tours naar Mount Bromo.
PROGRAMMA:
DAG 01  Treinreis Yogyakarta - Surabaya  > transfer naar Bromo
De trein vertrekt rond zeven uur in de ochtend vanaf Yogyakarta Tugu station richting Surabaya, een mooie treinreis door het Javaanse landschap, voor de middag komt de trein aan op Surabaya Gubeng station waar onze chauffeur u opwacht bij de uitgang van het treinstation. Vanaf Surabaya is het ongeveer vier uur rijden naar Cemoro Lawang village in het Bromo National Park. Aankomst bij het resort zal nog voor het donker zijn. U heeft de rest van de dag vrij te besteden en kunt op eigen gelegenheid het bergdorpje verkennen en genieten van de mooie zonsondergang. U overnacht in een middenklasse resort op een prachtige locatie met uitzicht op de Bromo vulkaan en Sea of Sand.


DAG 02  Bromo Sunrise Jeeptour > transfer naar Banyuwangi
Vroeg in de ochtend (03:30) nog voor het ontbijt gaan we per Jeep  naar de Viewpoint op Mount Pananjakan. Een rit van ongeveer een half uur in een dichte 4WD jeep.  Neem een jas of vest mee want het  kan in de vroege ochtend aardig fris zijn. De jeep zet u af  dichtbij de viewpoint. Samen met onze gids lopen we naar de viewpoint.  

Bromo Viewpoint  
De Bromo viewpoint (Mount Pananjakan) biedt een adembenemend  uitzicht over een zee van wolken ver onder u en de vulkanen van het  Tengger Semeru National park.  Het is nog ongeveer een half uurtje  wachten voordat de zon hier zal opkomen wat voor een nog groter natuur  spektakel zal zorgen. Dit is misschien wel het hoogtepunt van de Bromo  tour.

Na een mooie zonsopkomst rijden we per jeep terug naar beneden  waar we over de Sea of Sand (Zandzee) naar de stomende Bromo  vulkaan rijden. Het lijkt net alsof u zich op een maanlandschap bevindt, met  zwart lava zand,  bergen en vulkanen om u heen. Aangekomen bij de Bromo  vulkaan kunt u samen met de gids te voet of per paard (niet inbegrepen) de Bromo krater  bezoeken. Een lichte trekking van ongeveer een uur.

Na de beklimming van de Bromo vulkaan rijden we per jeep terug naar het resort waar het ontbijt voor u klaar staatt.  Na het ontbijt kunt u zich even opfrissen en bijkomen waarna we via Probolinggo  en de Noord kust van Oost Java verder zullen reizen naar Banyuwangi.  Onderweg zullen we nog stoppen voor de lunch bij een leuk  strandje in Oost Java.


DAG 03  Ijen Jeeptour & Trekking >  Veerboot naar Bali
Ook vandaag een vroeg vertrek per Jeep richting Kawa Ijen plateau. U kunt vanuit het hotel een ontbijt box meenemen voor onderweg. Vanaf de basecamp bij Kawa Ijen gaat u samen met de gids naar het Kawa Ijen kratermeer, een mooie lichte trekking van ongeveer twee uur, geniet tijdens het wandelen van de uitzichten over het prachtige landschap van vulkanen en valleien, met helder weer kunt u zelfs Bali zien liggen. Kijk niet gek op als u onderweg wilde aapjes en tropische vogels tegenkomt.

Kawa Ijen
De Krater van Ijen is een  gigantische grote stomende krater van ongeveer 1 kilometer breed en 175  meter diep. De krater is volledig gevuld met een stomende warme blauw  kleurig meer met zwavelzuur die wordt tegengehouden door een dam dat  vele jaren geleden werd gebouwd door de Nederlanders.

Tijdens de trekking ziet ook ook hoe mijnwerkers hier met zwavel beladen manden van het meer  helemaal naar beneden lopen, en dat een aantal keer per dag voor een  klein beetje geld dat ze hiermee verdienen. Vanaf de rand van de krater heeft u een adembenemend zicht over het meer en de omgeving.  Het is eventueel ook mogelijk om deze trekking in de nacht  te doen en het blauwe vuur bij het kratermeer zien. (geef dit aan in het aanvraagformulier)

Na de trekking gaan we per jeep terug naar het hotel.  Nadat u bent uitgechecked brengen we u naar de haven van Ketapang voor we de  oversteek per veerboot naar Bali maken. Op Bali kunnen we u  afzetten bij uw verblijf/hotel op Bali.
bij 2 personenbij  4 personen 6 personen
Eenpersoonstoeslag
€ 237,-€ 159,-Op aanvraagOp aanvraag
Prijzen in Euro's per persoon
ACCOMMODATIE:
Overnachting Cemoro Lawang (Bromo)
Lava View Lodge,  Cafe Lava of Bromo Permai
U kunt overnachten in een van  deze middenklasse resorts. De resorts liggen in het bergdorpje Cemoro  Lawang aan de rand van de vallei met uitzicht op de Bromo vulkaan en de  zandzee

Overnachting Banyuwangi
Ketapang Indah hotel
Ketapang Indah hotel is een mooi gelegen resort. Het resort heeft een grote tropische tuin, een zwembad, een groot internationaal restaurant en biedt uitzicht op het eiland Bali. De kamers zijn traditioneel ingericht en beschikken over alle nodige faciliteiten. Ketapang Indah hotel ligt dichtbij de haven van Ketapang.

Inbegrepen: Prive transfer volgens het programma, Eksecutive class treinreis Yogyakarta - Surabaya, 02 overnachtingen, 2 x ontbijt,  Bromo Sunrise Jeeptour, Ijen Jeeptour, Engels sprekende gids (2 dagen), Veerboot tickets Java - Bali, Mineraalwater tijdens de tour, Onkosten voor de chauffeur & gids, Benzine, parkeer en tolweggelden

Niet inbegrepen: Entreegelden National Park Bromo & Kawa Ijen, Lunch & diner, Reisverzekering, Persoonlijke uitgaven,  Toeslagen:  Hoogseizoen toeslag (juli & augustus), Feestdagen: Islamic  holiday, Kerst & Nieuwjaar, Chinese newyear en Eenpersoonstoeslag is op aanvraag
Opmerkingen:
  • Onze chauffeur wacht u op bij de uitgang van het treinstation.
  • Voor het reserveren van de treintickets hebben we de volledige namen, paspoort of ID nummers en geboortedatums nodig.
  • Wij kunnen ook het transport op Bali voor u organiseren. Geef dit aan in het aanvraagformulier.
  • Neem goede wandel of sportschoenen mee, een lange broek, jas of vest. De temperaturen bij Bromo kunnen erg fris zijn in de vroege ochtend
  • Neem tijdens het regenseizoen een regenpak of poncho mee.
  • Neem voldoende contant geld (Rupiah) mee voor de toegangs kaartjes voor de Nationale parken.
AANVRAAG FORMULIER


Ketapang
Anders (geef aan bij opmerkingen)YOGYAKARTA.NL

Groot Aanbod & Altijd de laagste prijzen!
Met ons aanbod aan reizen & excursies overtreffen wij alle reisorganisaties!
Geen boekingskosten, Geen reserveringskosten, Geen administratiekosten.
De prijs die u ziet is de prijs die u betaalt!

Persoonlijk advies
Voor en tijdens de reis krijgt u begeleiding van één van onze Indonesie reisexperts.
Wij zijn 24/7 bereikbaar op ons Whatsapp nummer.

Antwoord binnen 24 uur!
Onze Indonesie reisexperts delen graag met passie hun schat aan kennis en ervaring met u.  
Uw vraag wordt op werkdagen binnen 24 uur beantwoord

2 personen

U ONTVANGT PER EMAIL EEN OFFERTE MET DAAROP DE BETALINGSGEGEVENS

Toevoegen

2 personen

U ONTVANGT PER EMAIL EEN OFFERTE MET DAAROP DE BETALINGSGEGEVENS

Toevoegen
 
Copyright 2019. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu