RONDREIS DOOR JAVA: Oost Java ontdekkingsreis | 7 DAAGSE RONDREIS OOST JAVA vanaf € 419 per persoon - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Rondreizen > Rondreis Java
OOST JAVA ONTDEKKINGSREIS (07 dagen)

Reisroute


07 Daagse Rondreis
Oost Java
va. € 419,-
incl accommodatie, transfers, gids & tours
Info accommodatie

INLEIDING:
Ontdek het Oosten van Java tijdens deze  zeven daagse rondreis over land. Een avontuurlijke tour met hoogtepunten  als de Bromo vulkaan, Ijen kratermeer en Turtle beach.

Route: Yogyakarta > Malang > Bromo > Kawa Ijen >  Meru Betiri National Park  > Ketapang

PROGRAMMA:
DAG 01:   Treinreis Yogyakarta  -  Malang
's Avonds laat, na een mooie dag in  Yogyakarta, stap je op de nachttrein naar Malang. In de ruime eerste klas  stoelen heb je tijd om te slapen. In de ochtend kom je aan op het  treinstation van Malang. Op het treinstation wacht onze chauffeur u op en brengt u naar het hotel.  U overnacht in een goed middenklasse hotel

Nadat u een beetje bent  bijgekomen van de treinreis heeft u de hele dag om de stad op eigen gelegenheid te verkennen;  de gebouwen stammend uit de Nederlandse periode staan door heel Malang  verspreid, de ronde alun alun met het Tugu monument, de alun-alun in het  stadscentrum, de Chinese Tempel uit 1825, het museum in Restaurant  Inggil, welbekende Toko Oen (restaurant met nog hetzelfde interieur als  1935), de Chinese en Arabische buurt, de bloemetjes- en vogeltjesmarkt,  etc.


DAG 02:  Fietstour Malang & Omgeving
U wordt in de ochtend na het ontbijt door onze gids bij uw hotel opgehaald. In ongeveer een half uurtje rijden we naar Bululawang village, een klein dorpje net buiten de stadsgrenzen van Malang. Hier krijgt u een korte inleiding voor de fietstocht route. Samen met de gids fietsen we door de prachtige landschappen van Malang en omgeving, we fietsen langs rijstvelden en door Javaanse dorpjes waar u het dagelijks leven van dichtbij kunt meemaken. We houden lunch bij de mensen thuis (lokaal eten) waar u ook de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met de lokale bevolking en hun tradities. Na de lunch fietsen we terug naar Bululawang village en zal onze gids u terug naar uw hotel brengen.


DAG 03:  Excursie Batu Village
In de ochtend na uw ontbijt wordt u door onze chauffeur bij uw hotel opgehaald en brengen we als eerst een bezoek aan de fruit plantages van Batu village, hier kunt u met een lokale gids een rondleiding krijgen door de vele fruit plantages. Van appels tot guavas (Jambu Batu) en sinaasappels, de fruit plantages van Batu village zit vol heerlijke vruchten die u kunt uitproberen.

Nabijgelegen bevindt zich Punten Village dat vooral bekend staat om de Orchid Farms met vele bloemen en planten soorten. Vervolgens bezoeken we de Rondo Waterfall en warmwater bronnen, onderweg kunnen we stoppen langs mooie uitkijk punten waar u fotos kunt maken. Als laatst bezoeken we de Batu Secret Zoo. Batu Secret Zoo is een grote en bij de lokale bevolking populaire dierentuin met een groot aantal diersoorten uit Azie, Africa en Amerika waaronder de Witte Leeuw, Antilope, Aziatische Olifanten, tropische vogels en een verscheidenheid aan reptielen.


DAG 04:  Bromo Sunrise Excursie  >  Kalibaru
Rond 01.00 in de vroege ochtend vertrekt u via de dorpjes Tumpang  en Ngadas (de hoogste groentetuin van Java) en over de savanna aan de  'achterkant' van de Bromo vulkaan naar het hoogste uitkijkpunt bij  Bromo, Mount. Pananjakan.Vanaf deze uitkijkpunt ziet u een prachtige zonsopkomst boven de vulkanen.  Nadat u de zonsopkomst heeft gezien, dalen we weer af om de vulkaan Bromo te beklimmen tot aan de stomende kraterrand.  Het is een lichte trekking van ongeveer een uur. Mocht u met een paard willen, dan zijn  er meer dan genoeg paarden beschikbaar (niet inbegrepen). Hierna is het ontbijt. Vervolgens  vertrekken we naar Kalibaru.


DAG 05:  Koffie-, rubber en cacaoplantage >  transfer naar Ijen Plateau
Vandaag staat een driedubbele plantage op  het programma. U krijgt te zien hoe koffie, rubber en cacao groeien,  hoe de planten verzorgd worden en hoe de producten verwerkt worden. Het  gaat nog als in 'grootmoederstijd', omdat de plantage mensen liever van  werk voorziet dan dat ze machines aanschaft die het werk overneemt  (sociale factor).
Hierna reizen we verder naar het Ijen Plateau. Als we nog voor het donker aankomen, kunnen  we de omgeving rond de homestay nog  verkennen; onder andere een hotspring met sulphur, een coffee seedling  area, een waterval, het dorpje vlakbij je homestay. Bij je homestay heb  je een bubbelbad met sulphur (warm water uit de bron).


DAG 06:  Beklimming naar Ijen crater & Excursie Turtle Beach
Om 05.00 is de motor al warm gedraaid. In 45  minuten rijd u naar Paltuding post, waar de trekking naar het Ijen  kratermeer begint. Hoewel het slechts 3 km is, is het een pittige trekking van ruim twee uur. De route is nogal stijl. Onderweg heeft u prachtige uitzichten en genoeg sulphur mijners die de berg afdalen met  gewichten tussen de 80 en 100 kg. Eenmaal boven, geniet u van de  kleurenzee... U kunt een heel stuk rondlopen. Eenmaal terug bij de  parkeerplaats, vergeet dan niet de weeglokatie te bezoeken. Na een korte  pause, rijd u naar het Meru Betiri National Park. De reis gaat door  plantages en de bergen van het Nationale Park. Voordat u bij je  homestay aankomt, rijdt u langs meerdere strandjes,.  Het schildpaddenstrand is een drie kilometer  lang wit strand. Hier komen 's avonds 4 soorten aan land om hun eieren  te leggen. Maar, voordat de avond valt heeft u eerst nog tijd om het  dorpje te bekijken, waar de bekende bruine Javaanse suiker traditioneel  word geproduceerd. Rond 19.00 vertrek u met een ranger naar het strand.  De schildpadden komen rond 19.30 aan land en vertrekken rond  middernacht terug naar de zee.  


DAG 07:   Transfer naar Ketapang, Bali, Surabaya of terug naar Malang
Na uw ontbijt is het tijd voor vertrek. We rijden terug door de prachtige natuur van het Nationale park. We kunnen u afzetten in Ketapang, Bali, of ergens anders in Java.

Prijzen in Euro's per persoon
bij 2  personen
bij 4  personen
bj 6 personen
Groep
€ 513,-
€ 419,-
Op aanvraag
Op aanvraag
.
ACCOMMODATIE:
  • 03 overnachtingen Malang - Merbabu Guesthouse
  • 01 overnachting Kalibaru: Rumah Senang of Kalibaru Cottage
  • 01 overnachting Sempol Village - Catimor of Arabica homestay (basic homestay)
  • 01 overnachting Sukamade (Meru Betiri National Park) - Sukamade homestay (basic homestay)

Meer informatie over de door ons aanbevolen accommodatie. Klik hier
Inbegrepen: 06 overnachtingen in middenklasse & budget  accommodatie, 06 x ontbijt,  01 x lunch & 01 x dinner, Prive transfer volgens het programma (6 seats auto of minibus), Engels sprekende chauffeur (geen gids), Eksecutive class treintickets Yogyakarta - Malang,  Fietstour met gids, Batu Village tour met gids,  Bromo Sunrise Jeeptour (4WD), Gids bij Bromo, Kawa Ijen en Sukamade,  Sukamade Jeeptour, Park Ranger in Meru Betiri, Vergunning voor Mertu Betiri National Park, Onkosten voor de chauffeur, Dagelijks flesje mineraalwater,  Benzine, tolweg & parkeer kosten, Onze persoonlijke zorg.

Niet inbegrepen: Optionele tours, Transport op Bali, Transport naar Surabaya of Malang,   Entreegelden, Reisverzekering,Persoonlijke uitgaven. Hoogseizoen toeslag (juli & augustus), Feestdagen: Islamic  holiday, Kerst & Nieuwjaar, Chinese newyear en Eenpersoonstoeslag is op aanvraag.

Opmerkingen:
  • Onze chauffeur wacht u met een naambordje  op bij Exit van het treinstation.
  • Draag tijdens de excursies luchtige kleding.  Geen minirokjes en hempjes (bedek de schouders). Bij Mount Bromo kan het erg fris zijn in de ochtend, neem een lange broek, jas of vest mee voor tijdens de Bromo excursie.
  • Neem tijdens het regenseizoen een regenpak of poncho mee.
  • Neem voldoende contant geld (Rupiah) mee voor de toegangskaartjes, Javaanse souvenirs en persoonlijke uitgaven.
  • Wij kunnen ook het transport naar uw verblijf op Bali organiseren. Geeft dit aan bij het aanvraagformulier.

  • Wij kunnen deze reis aanpassen naar wens!

AANVRAAG FORMULIER


Malang Trainstation
Hotel in Malang
Anders (geef aan bij opmerkingen)

JA
NEEYOGYAKARTA.NL

Groot Aanbod & Altijd de laagste prijzen!
Met ons aanbod aan reizen & excursies overtreffen wij alle reisorganisaties!
Geen boekingskosten, Geen reserveringskosten, Geen administratiekosten.
De prijs die u ziet is de prijs die u betaalt!

Persoonlijk advies
Voor en tijdens de reis krijgt u begeleiding van één van onze Indonesie reisexperts.
Wij zijn 24/7 bereikbaar op ons Whatsapp nummer.

Antwoord binnen 24 uur!
Onze Indonesie reisexperts delen graag met passie hun schat aan kennis en ervaring met u.  
Uw vraag wordt op werkdagen binnen 24 uur beantwoord
 
Copyright 2019. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu