Jepara | BESTEMMINGEN IN INDONESIE - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bestemmingen
JEPARA
Jepara is een kustplaats en heeft een aantal  mooie stranden, waaronder misschien wel de mooiste stranden van Noord  Java. Jepara wordt ook wel het Bali van Java genoemd. Jepara ligt op  ongeveer 195 kilometer van Yogyakarta en op 74 kilometer van Semarang.  en is vooral bekend om de export van houtwerken en meubels. De unieke  bewerkte houtwerken en meubels zijn de trots van Jepara. Je ziet daarom  ook overal kleine hout fabrieken en meubel zaakjes.

Jepara is ook de Gateway naar Karimunjawa Islands. Vanaf Kartini Harbor vertrekken de veerboten bijna dagelijks naar Karimunjawa.  

Jepara is te bereiken met de lokale bus vanuit Yogyakarta via Semarang of rechtstreeks met een minivan vanuit Yogyakarta.

Stranden in Jepara
Aan stranden komt Jepara niks tekort. Er zijn een aantal mooie lange witte zandstranden met helder blauw warm water.

Jepara  is een geliefde dag bestemming bij lokale Indonesiers die er in de  weekenden of vakantiedagen heen gaan om de stranden te bezoeken.

Bandengan Beach  
Dit strand is vooral geliefd bij de lokale bevolking. Het heeft een  mooie lange en schone kustlijn met poederwit zand en een blauwe zee en  is ideaal om de zonnebaden.

Kartini Beach
Pantai Kartini is vernoemd naar de nationale held RA Kartini en ligt  aan de westkant van Jepara. Het heeft een mooi lang zand strand met  helder water dat volgens inwoners gezond is voor het menselijk lichaam  en voor behandeling bij huidziektes. Er is ook een boulevard met een  grote stenen Schildpad.

Pulau Panjang
Klein tropisch eilandje op ongeveer 1,5 kilometer van Kartini Beach.  Hier kun je mooi snorkelen en  zwemmen in het heldere zeewater. Dit  eilandje is vooral in trek bij jongeren. Er is ook een vuurtoren en het  graf van Sheikh Abu Bakar. Vanuit Kartini Beach kun je met een lokale  visserbootje voor 20-30.000 Ruppiah per persoon naar het Pulau Panjang.

Andere stranden in Jepara zijn Semat Beach, Bondo Beach, Pungkruk Beach, Mororejo Beach enTeluk Beack.

Bezienswaardigheden in Jepara
Naast de vele zandstranden zijn er ook een aantal andere interessante plekjes in Jepara die je kunt bezoeken.

Kartini Museum
Jepara is de geboorteplaats van Raden Ajen Kartini en er is daarom  ook een museum over deze dame. In het Kartini museum vind je alles over  het leven van Raden Ajen Kartini. Dit museum is gratis te bezoeken.

De Portugese Fort
Historische plek van Sultan Agung van Mataram.
De Fort werdt gebruikt van 1632 tot 1642 door de Portugezen voor de slag tegen de VOC (Dutch East Indies)

Home Weaving Industry 'Troso Village'
Traditionele weven industrie in Troso village.


Accommodatie Jepara
Jepara is nog niet zo toeristisch als Bali, Lombok of de nabijgelegen Karimunjawa eilanden, er zijn daarom ook nog niet zoveel hotels en resorts die voldoen aan de eisen van de buitenlandse toerist. Er zijn een aantal simpele en goedkope homestay's en guesthouses in de stad maar wil je in een goed middenklasse resort verblijven kies dan voor Joglo Putu Inten Resort

Ligging & bereikbaarheid
Jepara ligt aan de noordkust  van Java op ongeveer 540 kilometer van de hoofdstad Jakarta en 195 kilometer van Yogyakarta. Jepara heeft geen luchthaven, de dichtsbijzijnde luchthaven is in Semarang.  Vanuit Yogyakarta kun je Jepara het beste bereiken per bus of eigen vervoer.

Tours & trips Jepara
Wij bieden een aantal leuke dagtrips in Jepara zoals een stadstour in Semarang, een boottrip naar een van de eilandjes en nog veel meer leuke dagexcursies. Bekijk het aanbod tours

Met de trein naar Jepara
Jepara heeft geen treinstation, het dichtsbijzijnde treinstation is in Semarang. De treinreis van Jakarta naar Semarang duurt ongeveer 6 uur, vanuit Surabaya duurt de treinreis naar Semarang ongeveer 4 uur. Wilt u met de trein naar Semarang kijk dan eens op onze treintickets pagina.

Met het vliegtuig naar Jepara
Jepara heeft geen luchthaven. Het dichtsbijzijnde luchthaven is Achmad Yani Airport in Semarang.   Er gaan dagelijks directe vluchten vanuit Jakarta, Surabaya, Denpasar en Lombok naar Semarang, vanuit Yogyakarta zijn er geen vluchten. Airlines die vliegen op Semarang zijn Lion Air, Wings Air, Batik Air, Sriwijaya Air Garuda Indonesia en Batavia Air.  .

Handige Links:

Dagexcursies Jepara
De leukste dagtours in Jeparaa. Neem contact met ons op voor het samenstellen van uw excursie.

Pakketreizen naar Karimunjawa
Een eilanden paradijs van 27 kleine tropische eilandjes die je niet mag missen tijdens je bezoek aan midden Java. Neem contact met ons op voor meer informatie of bekijk een van onze reizen naar Karimunjawa.

Lonely Planet – Jepara

Accommodatie in Jepara
Jepara hotels
    YOGYAKARTA.NL

    Groot Aanbod & Altijd de laagste prijzen!
    Met ons aanbod aan reizen & excursies overtreffen wij alle reisorganisaties!
    Geen boekingskosten, Geen reserveringskosten, Geen administratiekosten.
    De prijs die u ziet is de prijs die u betaalt!

    Persoonlijk advies
    Voor en tijdens de reis krijgt u begeleiding van één van onze Indonesie reisexperts.
    Wij zijn 24/7 bereikbaar op ons Whatsapp nummer.

    Antwoord binnen 24 uur!
    Onze Indonesie reisexperts delen graag met passie hun schat aan kennis en ervaring met u.  
    Uw vraag wordt op werkdagen binnen 24 uur beantwoord
     
    Copyright 2019. All rights reserved.
    Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu