Het Grote Sumatra Avontuur | 23 DAAGSE RONDREIS SUMATRA - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Rondreizen > Rondreis Sumatra
HET GROTE SUMATRA AVONTUUR
Avontuur, Natuur, Cultuur & Rust

23 Daagse Rondreis
SUMATRA

incl accommodatie, transport, maaltijden, excursie, gids
INLEIDING:
Bezoek de hoogtepunten van Sumatra zoals het Gunung Leuser Park, Olifanten trekking in Tangkahan, Gundaling Hill, Siposo Piso waterfalls en het Toba meer. Combineer avontuur met rust tijdens deze 23 daagse mooie rondreis van Noord naar West Sumatra.

PROGRAMMA:
DAG 01: Medan City Tour
Bij aankomst op de luchthaven van Medan wordt u door onze gids verwelkomt en naar uw hotel in Medan gebracht. In de middag heeft u een korte stadstour door Medan met een bezoek aan Sultan Maimoon Palace, de Grote Moskee, een Chinese tempel en de overblijfselen van een oud Nederlandse gebouw uit de Koloniale tijd. Hoogtepunten van de Medan city tour zijn; Sultan Maimoon Palace, Great Mosque, Chinese Temple, Dutch Colonial Buildings.

Hoogtepunten: Sultan Maimoon Palace, Great Mosque, Chinese Temple, Dutch Colonial Buildings


DAG  02:  Medan > Tangkahan
Na uw ontbijt vertrekken we naar Tangkahan. Een mooie route door de prachtige landschappen van Sumatra. Bij aankomst in Tangkahan gaan we met een bootje de Batang Rivier op en varen we naar ons verblijf in Tangkahan. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.


DAG  03: Tangkahan Olifanten Jungle Trekking
Na uw ontbijt bezoeken we het  olifanten kamp waar u kunt zien hoe deze reusachtige dieren een bad  krijgen in de rivier. U kunt uiteraard meehelpen bij het wassen van de oliftanten.  Op de rug van een olifant trekken we de door de jungle langs de Buluh rivier. We zien honderden prachtige vlinders langs  de rivier en komen aan bij een kleine waterval waar u zich even kunt  opfrissen met een duik in het heerlijke koele water. Hoogtepunten; Elephant camp Tangkahan

Accommodatie in Tangkahan is simpel maar  goed. U overnacht in de jungle in een eco lodge  waarvan de kamers zijn  voorzien van een ventilator, tweepersoonsbed met klamboe en een eigen  badkamer (geen warmwater) . Na 22:00 is er geen electriciteit meer in  het resort.

Hoogtepunten; Olifanten trekking & wassen


DAG  04: Tangkahan  > Bukit Lawang (Leuser National Park)  of Medan
Na uw ontbijt reizen we over  land door naar Bukit Lawang. Wederom een prachtige route langs, groene  valleien, palm olie, rubber en cacao plantages waar we nog een korte  stop maken. De reis duurt ongeveer 3 uur. Bij aankomst in Bukit Lawang  wordt u bij uw accommodatie afgezet en heeft u de rest van de middag  vrij te besteden. U kunt ook afgezet worden in Medan.


DAG  05: Excursie naar Orang Oetans center
Na uw ontbijt beginnen we aan een trekking door het tropische regenwoud van Sumatra.  Samen met een lokale Park Ranger gaan we opzoek naar wilde dieren die in dit tropische regenwoud leven zoals de Orang-Oetans, Leaf Monkeys, Makaak apen, Gibbons, Siamang en tientallen tropische vogels. Geniet van het mooie wat de natuur te bieden heeft, wilde rivieren, watervallen, honderden verschillende planten en bomen.

We wandelen naar de rivier die we dan per kano oversteken. Daarna lopen we nog een klein half uurtje door het regenwoud richting deRehabilitation Centre van de Orang Oetans. In de middag worden deze prachtige beesten gevoed. De Orang oetans zijn wilde beesten die zich niet aan de tijd van de toeristen houden, in sommige gevallen wil het wel eens voorkomen dat de Orang oetans niet komen opdagen bij het voer station, in dat geval proberen we door een korte trekking door de jungle de Orang oetans alsnog te vinden. Na het bezoek aan de Orang Oetans feeding center keren we terug naar de lodge en heeft u de rest van de dag vrij te besteden.

Sumatra was vroeger voor het grootste  gedeelte tropisch regenwoud. Helaas komt illegalehoutkap nog veel voor  op Sumatra waardoor het regenwoud steeds minder wordt. Het Gunung Leaser  Park is een beschermd nationaal park waar nog vele wilde dieren  voorkomen en honderden planten en bomen soorten.

Hoogtepunten: Orang Oetan Feeding Platform, jungle trekking


DAG  06: Bohorok  >  Berastagi
Na uw ontbijt heeft u de ochtend nog even vrij te besteden voordat we naar Berastagi reizen. Brastagi is een kleine stad in de hooglanden van Noord  Sumatra.  Het kent een koel klimaat en was vroeger een geliefd  vakantieoord bij de Nederlanders. De prachtige berglandschappen zorgen  voor panoramische uitzichten.  Brastagi staat ook bekend om de vele  bloemen, groentes en tropische vruchten die er goed groeien vanwege het  aangename klimaat. Een bekende fruitsoort hier is de Marquisa, beter  bekend als de passievrucht.

Hoogtepunten: Mooie route naar Berastagi.


DAG  07:  Excursie Berastagi
Na uw ontbijt beginnen we aan een excursie in Berastagi. We bezoeken de bekende fruit markten en Gundaling Hill vanwaar  je een panoramisch uitzicht hebt over de twee actieve vulkanen  “Sinabung & Sibayak vulkanen”. U kunt ook een optionele excursie naar Mount Sibayak maken met een bezoek aan een traditionele bergdorpje. “Batak’s Karo”

Hoogtepunten: Fruit markt, Gundaling Hill


DAG  08:  Berastagi  > Parapat  > Samosir (Toba Lake)
Na uw ontbijt verlaten we Berastagi voor onze reis naar Samosir Island.  Onderweg bezoeken we eerst de Sipiso-Piso waterval, de route naar de waterval is wederom adembenemend. Voel de verkoeling van de waterval, we stoppen ook bij het oude paleis van de voormalige Batak Simalungun Koning van Pematang Purba. Vervolgens komen we aan in Parapat, een klein dorpje aan de rand van het Tobameer. Hier steken we per veerboot over naar Samosir Island.

Sipiso-piso waterfalls
In de hooglanden van Noord Sumatra aan de noordkant van het Tobameer ligt de Sipiso-piso waterfall. De Sipiso-piso waterfall is 120 meter hoog en ligt in een weelderige groene omgeving. Het water stort zich in een indrukwekkende kloof wat zorgt voor een prachtig natuurspektakel.

Tobameer
Lake toba is een van de natuurlijke wereldwonderen. Het is een enorm kratermeer met een oppervlakte van 1145 vierkante kilometer en een diepte van 450 meter en daarmee is het, het grootste meer van Zuidoost Azie en een van de diepste meren ter wereld.  Toba is een plek om te ontspannen en te genieten van de adembenemende uitzichten.

Hoogtepunten: route naar Samosir Island, Siposo Piso Waterfalls


DAG  09: Samosir Island Excursie
Na uw ontbijt komt de gids u ophalen voor een eiland tour.  We bezoeken Ambarita village en de traditionele rituele dansen van de Bataks Tribe in Simanindo.  Daarna bezoek we de oude tombe van King Sidabatur in Tomok village. De middag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid de omgeving verkennen

Hoogtepunten: Ambarita village, Tomok village


DAG  10: Samosir Island
Vandaag staat er niks op het programma en kunt u op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.. U kunt dit  te voet  of per fiets doen. Een optionele tour naar de warmwater bronnen en Pasir  Putih beach in Pangururan is ook mogelijk. In de avond kunt u genieten  van de gezellige lokele restaurantjes dichtbij het hotel.


DAG  11: Samosir Island > Sibolga
Na uw ontbijt verlaten we Samosir Island en gaan we per veerboot terug naar het vaste land, vanuit Parapat reizen we naar Sibolga. Tussendoor stoppen we nog in Jangga Dolok,  een ananas boerderij en de warmwater bronnen in Sulphur. In de middag  arriveren we in Sibolga.

Hoogtepunten:  Jangga Dolok, Ananas Farm, Balige Markt, Hotsprings of Sulphur


DAG  12: Sibolga
Vandaag heeft u vrij te besteden.   U kunt relaxen in het resort dat direct aan het mooie zandstrand van  Pandan ligt. Ook kunt u het centrum van Sibolga bezoeken met haar vele  lokale vismarkten


DAG  13: Sibolga > Padang Sidempuan
Na uw ontbijt heeft u de ochtend nog vrij te besteden voordat we naar Padang Sidempuan reizen.


DAG  14: Sibolga > Bukittinggi
Na uw ontbijt rijden we naar  Bukittinggi.  Een mooi tocht door de binnenlanden van Sumatra. We  passeren bergen, rivieren, valleien en traditionele dorpjes. We stoppen  onderweg bij de Sijornih waterfalls, de Botanische tuinen van Sihepeng,  een natuur reservaat Rimba Panti en Bonjol, gelegen op de evenaar met het Equator monument. In de vroege avond arriveren we in Bukittinggi.

Hoogtepunten: Sijornih watervallen, Sihepeng, Rimba Panti, Bonjol


DAG  15: Harau Excursie
Na uw ontbijt bezoeken we het  Harau National Park met de Harau Vallei die bekend staat om de grote  rotsformaties. U kunt hier een lichte jungle trekking maken naar de  watervallen.  U overnacht in Harau in een eenvoudige homestay.

Hoogtepunten: Harau Valley


DAG  16: Harau > Bukittinggi
Na uw ontbijt bezoeken we het  dorpje Minangkabau, Pagaruyung Palace in Batusangkar, eeuwenoude  traditionele huizen uit West Sumatra. De excursie gaat verder naar het meer  van Singkarak en Padang Panjang met een korte stop bij Pandai Sikat, een  klein dorpje dat bekend staat om de hand geweven kleding. In de middag gaan we terug naar Bukittinggi.

Hoogtepunten: Minangkabau, Batusangkar, Singkarak, Pandai Sikat
Optionele excursie: Minangkabaur traditionele dansvoorstelling in de avond


DAG  17: Bukittinggi > Maninjau
Na uw ontbijt heeft u eerst een  stadstour door Bukittinggi. We bezoeken de bekende Clock tower ”Jam  Gadang” met daaromheen de kleurrijke markt ”Pasar Atas”, een Koloniaal  Nederlands fort ”De Kock” en Sianok Vallei. Daarna reizen we door naar  Maninjau via de zilverdorpjes van Kota Gadang en naar het mysterieuze meer in Maninjau. Het meer is schoon genoeg voor een heerlijke duik.

Hoogtepunten: Bukittinggi stadstour, het meer in Maninjau.


DAG  18: Maninjau
Vandaag heeft u vrij te besteden  in Maninjau. U kunt te voet of per fietst Maninjau verkennen of heerlijk  zwemmen in het koele meer.


DAG  19: Maninjau > Kersik Tue
Vandaag een unieke route langs de  twin lake “Lake Diatas & Lake Dibawah. In de middag arriveren we in  Kersik Tuo, een dorpje bij Kerinci Sebiat National Park en Mount  Kerinci. Hier verblijven we drie nachten in Subandy homestay, gelegen op  een prachtige locatie met uitzichten op de thee plantages en Mount  Kerinci. U verblijft 3 nachten in een eenvoudige homestay.

Hoogtepunten: Twin Lake, Kersik


DAG  20: Kerinci National Park
Na uw ontbijt maakt u samen met de gids een lichte trekkingen door het Nationale Park.


DAG  21: Kerinci National Park
Vrij te besteden in Kersik Tue of optionele excursie.


DAG  22: Kersik Tue > Padang
Na uw ontbijt verlaten we het  Nationale park en reizen we naar Padang. Padang is een grote havenstad  en economische centrum van West Sumatra. Padang ligt aan de Indische  oceaan.


DAG  23: Hotel > Padang Airport
Vandaag heeft u vrij te besteden tot u naar Padang Aiport wordt gebracht voor uw vlucht naar de volgende bestemming.  
ACCOMMODATIE:
 • Overnachting Swiss - Belinn hotel Medan
 • Overnachting Tangkahan - Mega Inn of Bamboo River Lodge
 • Overnachting Bohorok - Eco Lodge Bukit Lawang
 • Overnachting Berastagi - Mikie Holiday Resort
 • Overnachting Samosir Island  - Toledo Inn
 • Overnachting Sibolga - Hotel Bumi Asih
 • Overnachting Padang Sidempuan -  Natarna
 • Overnachting Bukittinggi  - The Hills of Pusako
 • Overnachting Harau - Abdi Homestay
 • Overnachting Maninjau -  Hotel Nuansa Maninjau
 • Overnachting Kersik Tue - Subandy Homestay
 • Overnachting Padang - Pangeran Beach

Meer informatie over de door ons aanbevolen accommodatie. Klik hier
Prijzen in Euro's per persoon
bij 2  personen
bij 4  personen
bj 6 personen
Groep
Op aanvraag
Op aanvraag
Op aanvraag
Op aanvraag
.
Inbegrepen: 22 overnachtingen, Maaltijden (22 x ontbijt, 14 x lunch, 14 x diner), Prive transfers & excursies volgens het programma, Chauffeur, Engels sprekende gids,, Park Ranger in Leuser National Park,  Entreegelden, Veerboot tickets Parapat - Samosir Island vv, Dagelijks flesje mineraalwater,  Souvenir,  Benzine, tolweg &  parkeer kosten,, Onze persoonlijke zorg.
Niet inbegrepen: Optionele tours, Reisverzekering, Persoonlijke uitgaven. Hoogseizoen toeslag (juli & augustus), Feestdagen: Islamic  holiday, Kerst & Nieuwjaar, Chinese newyear en Eenpersoonstoeslag is op aanvraag.

Opmerkingen:
 • Onze gids wacht u met een naambordje  op in de aankomsthal van de luchthaven of bij de lobby van het hotel in Medan.
 • Draag luchtige kleding.  Geen minirokjes en hempjes (bedek de schouders), draag tijdens de excursies goede wandelschoenen
 • Bescherm uzelf goed tegen de zon. neem muggen spray mee voor tijdens de overnachtingen in de jungle.
 • Neem tijdens het regenseizoen een regenpak of poncho mee.
 • Neem voldoende contant geld (Rupiah) mee voor Sumatra souvenirs, fooien en persoonlijke uitgaven

AANVRAAG FORMULIER


Medan Airport
Hotel Medan (geef adres door bij opmerkingen)
Anders (geef aan bij opmerkingen)JA
NEEYOGYAKARTA.NL

Altijd de laagste prijzen!
Met ons aanbod Indonesie reizen & excursies overtreffen wij alle reisorganisaties!

Persoonlijk advies!
Ons team Indonesie reisexperts delen graag met passie hun schat aan kennis en ervaring met u..

Antwoord binnen 2 werkdagen!
Uw vraag wordt binnen twee werdagen beantwoord.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu